Bruno Isaković

Bruno Isaković (1981), plesni umjetnik, diplomirao je na akademiji Amsterdam School of the Arts 2009 godine. Kao član Studija za suvremeni ples je od 2012 godine realizirao 5 predstava (Large, Surprised Body, Pokretač, Zaziv, Nečastive za 11 izvođača). Surađuje s brojnim koreografima i kazališnim autorima (Francesco Scavetta, Ivana Muller, Irma Omerzo, Ana Vnučec, Jan Martens, Kainkolektiv, Silvija Marchig, Pavle Heidler, Aleksandra Janeva Imfeld, Mila Pavičević, Ana-Maria Bogdanović, Katarina Pejović, Mia Zalukar).

Bruno Isaković je umjetnički direktor Sounded Bodies festivala te voditelj programa plesnih rezidencija u okviru festivala Perforacije.

Kao autor djeluje na području plesa, performansa i aktivizma.
Nečastive, autorski rad u vlastitoj izvedbi je gostovao u mnogim zemljama u svijetu (SAD, Japan, Španjolska, Engleska, Peru, Koreja, Filipini, Hong Kong, Brazil, Australija, Južna Koreja). Solo je također postavljen u izvedbi Ane Vnučec, i filipinskog izvođača Josh-a Serafin-a. Postava za 11 izvođača realizirana je u suradnji SSP-a i festivala Perforacije, gostovala je u Mađarskoj, Italiji i SAD-u.

Predstava Disclosures premijerno je okupila američke izvođače, svoju je premijeru imala na Queer New York festivalu, a predstava se postavila i sa hrvatskim izvođačima, pod naslovom raSkrivanja, u suradnji sa Katarinom Pejović.

Fade into je rad u trajanju od 5 sati, izvodi se u muzejima, a realiziran je i premijerno izveden u muzeju Reina Sofia u Madridu te je gostovao u MaMbo – Bologna Museum of Modern Art, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, The Glucksman Gallery u Irskoj, Zhou B Art Centru u Chicagu.

Odjednom odasvuda je rad realiziran u koatorskoj suradnji sa Miom Zalukar, premijerno je izveden u sklopu Perforacije festivala u Zagrebu te je gostovao diljem Hrvatske i SAD-u, priprema se i Japanska verzija u suradnji sa Nanako Nakajima.

Isaković predaje plesne i istraživačke radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao gostujući predavač vodio je radionice na sveučilištu izvedbenih umjetnosti Bilgi u Istanbulu i na ADU, odjel suvremenog plesa u Zagrebu, TSEKH School u Moskvi, Instituto de Artes Mauricio Kagel u Buenos Aires-u, plesnom centru Dance Ireland u Dublinu.

Više informacija o umjetniku i autorskim radovima na linku www.brunoisakovic.org

Share