Mia Zalukar

Mia Zalukar je plesačica i koreografkinja koja živi i radi u Zagrebu. Nakon završene srednje škole Ane Maletić nastavlja svoje profesionalno obrazovanje na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu. Završava BA menadžmenta u kulturi u Hrvatskoj.

Tijekom plesne karijere, surađuje sa mnogim hrvatskim koreografima kao što su Marjana Krajač, Irma Omerzo, Bruno Isaković, Roberta Milevoj i Martina Granić. 2015. godine, zajedno sa kolegicama dobiva strukovnu nagradu za najbolji izvođački ansambl predstave Varijacije o osjetnom koreografkinje Marjane Krajač, a 2016. godine je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju žensku ulogu u predstavama Nečastive i raSkrivanja autora Brune Isakovića.

Radi kao nastavnica u Umjetničkoj školi Franje Lučića, predavajući scensku praksu, ritmiku i suvremeni ples.Tijekom plesne karijere, surađuje sa mnogim hrvatskim koreografima kao što su Marjana Krajač, Irma Omerzo, Bruno Isaković, Roberta Milevoj i Martina Granić.

2015. godine, zajedno sa kolegicama dobiva strukovnu nagradu za najbolji izvođački ansambl predstave Varijacije o osjetnom koreografkinje Marjane Krajač, a 2016. godine je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju žensku ulogu u predstavama Nečastive i raSkrivanja autora Brune Isakovića.

Radi kao nastavnica u Umjetničkoj školi Franje Lučića, predavajući scensku praksu, ritmiku i suvremeni ples.

Share